Виктория Томова остана на крачка от четвъртфиналите на Чаланджъра в

...
 Виктория Томова остана на крачка от четвъртфиналите на Чаланджъра в
Коментари Харесай

След битка до самия край: Томова остана на крачка от това да повали световната №65 в Реус

 

Виктория Томова остана на крачка от четвъртфиналите на Чаланджъра в Реус след загуба от международната №65 Лорън Дейвис. В някои интервали от днешния дуел първата ни ракета при дамите даже доста превъзхождаше по-високоранкираната си противничка, само че в последна сметка третата сложена в схемата се оказа по-стабилната в решителните минути от срещата и излезе като краен победител след 6:2 2:6 7:5.

В дебютната част софиянката изпитваше съществени проблеми с вкарването на първия си сервис, след което второто ѝ подаване ставаше лесна плячка за поставената под номер три. Така американката бързо поемаше самодейността в разиграванията и след това безпроблемно успяваше да си сътвори комфортна позиция за нанасяне на завършващ удар. Благодарение на това тя осъществя три пробива и скоропостижно откри сметката си в общия резултат.

Статуквото на корта се резервира и на старта на втората част, където Дейвис бързо поведе с 2:0. Тя даже разполагаше с още 4 шанса да реализира нов пробив, само че нашето момиче сподели темперамент и съумя да измъкне подаването си с помощта на отличните си изяви в отбранителен проект. Този гейм се оказа и повратната точка в сета, защото именно тогава Томова получи спомагателен подтик в играта си и впоследствие имаше цялостен надзор върху събитията, като не загуби нито гейм повече до края на втория сет, за да възвърне равенството в обособените елементи.

Серията на Вики обаче бе спряна още в първия гейм на финалния сет, когато международната №56 още веднъж се възползва от неубедителния сервис на сънародничката ни и си завоюва задатък от 2:0. Това обаче по никакъв метод не обезкуражи родната ни представителка, която продължи да подлага под напън подаванията на съперничката си. 

В края на сета тя на два пъти се намираше единствено на гейм от загубата и въпреки в първия случай да съумя да се избави, то изоставайки с 5:6, бе лишена от благоприятни условия за връщане в мача и след тъкмо 2 часа и половина игра Дейвис завърши дуела в своя изгода.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР